Kašmírová rýže

Suroviny na 2 porce:
- 160g pestrobarevné rýže (červená, natural)
- 80g kešu ořechů
- 80g sušených meruňek (rozinek)
3 menší cibule - kari, himalájská sůl, olivový olej
Den předem propláchnu rýži, dám do katrůlku, zaliji vodou a nechám namočenou do druhého dne. Stejně namočím kešu ořechy a pokrájené meruňky. Tím se nám zvýší výživné hodnoty pokrmu a zlepší stravitelnost. Druhý den uvařím klasicky rýži a než se mi uvaří, připravím si směs, kterou částečně přidám do rýže a zbytek nazdobím na talíř. V pánvi si na trošce oleje orestuji nakrájenou cibuli na proužky, přidám okapané ořechy a meruňky, kari koření a cca 5 min. restuji. Na závěr dochutím solí a podávám jako samotný pokrm nejlépe na oběd nebo během dne z důvodu vyššího obsahu sacharidů.
Přibližné nutriční hodnoty na 1 porci: energie 2890kJ, 14g bílkovin, 100g sacharidů, 24g tuků